2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Betoninių blokelių tipai

Betoniniai sienų blokeliai yra tuščiaviduriai, su įvairių formų ir dydžių ertmėmis, todėl esant poreikiui labai paprastai blokelius galima suskaldyti į mažesnius (100, 200, 250, 300, 400 mm ilgio). Taip pat svarbu tai, kad, padėjus blokelį ant užtepto mūrijimo skiedinio sluoksnio, dalis mišinio užpildo apie 1,5 cm blokelio ertmės - tai užtikrina papildomą mūro sienos tvirtumą, didesnį atsparumą virtimui ir horizontalioms apkrovoms. Tad jei nėra specialių konstrukcinių reikalavimų, nereikia papildomai sutvirtinti armatūra, kaip mūrijant pilnavidurius blokelius.



Kadangi blokeliai tuščiaviduriai, jie yra daug lengvesni, o jų termoizoliacinės savybės geresnės. Viena betoninio blokelio pusė yra ištisinė, tai leidžia taupyti skiedinį mūrijant sieną. Kita pusė turi kelias skyles pirštams, kad būtų patogiau blokelį nešti ir padėti į mūro eilę.

Betoniniai blokeliai yra 25 ir 20 cm aukščio. Dažniausiai mūryti naudojami aukštesni blokeliai, nes taip taupomas mūrijimo skiedinys ir mūrininko darbo laikas. Mažesni blokeliai naudojami tais atvejais, kai norimame aukštyje reikia padaryti angas ar derinant sienos aukštį pagal numatomus poreikius.



I kategorijos betoniniai mūro blokai: „HAUS SM6" techninės charakteristikos
Šie blokeliai skirti naudoti pastatų ir inžinerinių statinių statybai - paprastiems, apdailos ir aptaiso, apkrovą laikantiems ir jos nelaikantiems mūrams. Tinka visokiems mūrams, įskaitant vieno sluoksnio mūro sienas, taip pat kaminų išorės mūrams, dvisluoksnėms sienoms su oro tarpu, pertvaroms, atraminėms sienelėms ir rūsiams. Galima naudoti gaisrinės saugos sienelėms, šilumai, garsui izoliuoti, taip pat garsui sugerti.



Taip pat gaminami K1 ir K2 blokeliai su ištisine 155 mm skersmens kiauryme. Mūre suformuota koloninė kiaurymė gali turėti kelias paskirtis. Įdėjus į ją armatūrą ir užpildžius betonu galima gerokai sutvirtinti sienos konstrukciją. Taip pat tokią kiaurymę galima naudoti kaip ventiliacinę angą arba angą komunikacijos sistemoms sienos viduje išvedžioti.

Koloninės kiaurymės formuojamos ten, kur numatoma didžiausia verčiamoji jėga. Tai vietos prie didelio skersmens langų ar kitokių angų, namo kampų, ištisinio mūro ugniasienėse. Sumontavus metalo armatūrą ir užpylus kiaurymes betonu gaunamos didelio patvarumo betoninės kolonos, kurios labai sustiprina sienos konstrukciją. Ugniasienėse tokias kolonas reikėtų formuoti kas 2,5 m, tačiau bet kokiu atveju atstumus ir vietas turėtų apskaičiuoti konstruktorius.




Daugiau informacijos rasite mūsų svetainėje: http://blokeliai.vbg.lt/lt/blokeliai_lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą