2016 m. gegužės 1 d., sekmadienis

HAUS blokelių gamintojai kviečia išbandyti „Trimble Tekla Structures“ komponentus

Pasauliui sparčiai modernėjant, o naujosioms technologijoms vis giliau veržiantis į mūsų kasdieninį gyvenimą, statybų sektorius taip pat stengiasi neatsilikti ir žengti koja kojon su naujovėmis, pokyčiais bei revoliuciniais atradimais. Oficialūs HAUS blokelių gamintojai UAB „Vilniaus betono gaminiai“ yra vieni pirmųjų  Lietuvoje, kurie suteikia statinių konstruktoriams galimybę panaudoti jų produkciją „Trimble Tekla Structures“ programos aplinkoje. Tikėtina, jog ateityje ir kiti gamintojai paseks šios bendrovės pavyzdžiu ir skaitmenizuos savo produkciją.

 Trimble Tekla Structures” - kas tai yra?



Trimble Tekla Structures” tai statinio informacinio modeliavimo programinė įrangą arba, aiškiau kalbant, tai funkcinis ir fizinis objekto atvaizdavimas skaitmeninėje erdvėje. “Trimble Tekla Structures”  programinė įranga ypatinga tuo, jog ji suteikia galimybę architektams bei konstruktoriams koordinuoti statybos darbus, planuoti bei sekti statybų procesą, taip pat medžiagų, reikiamų tam tikram projektui, kiekius  bei įkainius. Pagrindinis šios programinės įrangos privalumas yra tas, jog “Trimble Tekla Structures” leidžia savo vartotojams kurti trimačius struktūrinius modelius iš įvairių medžiagų, tokių kaip betonas, plienas ir medis.

Blokelių HAUS gamintojai siekiant įgyvendinti modernių statybų idėją, savo klientams taip pat suteikia galimybe pasinaudoti šiuo revoliuciniu produktu. Programos “Trimble Tekla Structures”   komponentus, pritaikytus HAUS blokeliams sukūrė UAB “Synergy Solutions”. Konstruktorius ir sukurtų komponentų autorius Eimantas Patkočiūnas teigė, jog sukurti programos “Trimble Tekla Structures” komponentai yra nepaprastai patogi priemonė projektuotojui, kuri ženkliai paspartina modeliavimo ir projektavimo darbus naudojant HAUS blokelius.

Kuo ypatingi programos “Trimble Tekla Structures” komponentai sukurti “VBG”?



Programos “Trimble Tekla Structures” komponentai suteikia galimybę įvertinti ir suvokti projektą dar iki statybų pradžios. Taip pat padeda sėkmingai planuoti statybų procesą, įvertinti ir valdyti galimas rizikas bei klaidas. “Trimble Tekla Structures” pateikiama pastato statybos informacija bus tiksli ir išsami, o tai leis projektą įgyvendinti laiku bei pagerins visą statybų procesą. E. Patkočiūnas pasakojo, jog projektuotojai turėtų pasinaudoti šiais komponentais, kadangi jie pagreitina projektavimo procesą, padaro projektą geometriškai tikslesniu bei automatiškai yra gaunami reikiamų medžiagų kiekiai.

 “Kiekvienas, statybas vykdantis klientas, statybinius darbus aikštelėje nori atlikti kuo greičiau, todėl visuomet stengiasi kruopščiai numatyti ir suplanuoti statybos procesą dar projektavimo stadijoje. Atliekant projektavimą su šiuo komponentu galima iš anksto numatyti statybos metu iškilsiančias problemas susijusias su sienų mūrijimu ar betonavimu” – pasakojo Eimantas Patkočiūnas.

Kaip veikia programos “Trimble Tekla Structures” komponentai?


Anot E. Patkočiūno komponentas labai tiksliai atkartoja kiekvieno HAUS blokelio geometriją, jo formą bei ertmes blokelio viduje. Naudojant komponentus gaunamas iki smulkmenų tikslus projektas. “Komponentai yra sukurti taip, jog vartotojui pakanka nurodyti skiedinio siūlės storį ir sienos pradžios bei pabaigos taškus. Tuomet komponentas automatiškai sugeneruoja reikiamą kiekį blokelių ir išdėsto juos projektuojamoje sienoje”.

Blokeliams HAUS sukurti ir pritaikyti “Trimble Tekla Structures” komponentai tai ne tik patogus įrankis projektuotojams, padėsiantis greičiau bei tiksliau įgyvendinti projektavimo darbus, tačiau minėti komponentai apskaičiuos ir  reikiamų HAUS blokelių ir kitų medžiagų kiekį bei padės išvengti statybų metu iškilsiančių problemų. “Projektavimo stadijoje dažnai neįvertinamas blokelių aukštis, o to pasekoje pasirenkamas ir blogas sienos aukštis. Tokiu atveju statybų metu tenka pjaustyti blokelį ir koreguoti jo aukštį. Taip švaistomos ir medžiagų, ir laiko sąnaudos. Atliekant projektavimą su šiais komponentais, projektuotojas gali pasirinkti norimą siūlės storį ir iškart pamatyti koks sienos aukštis yra palankiausias” – teigė  E. Patkočiūnas.

Programa “Trimble Tekla Structures” – greitų ir tikslių statybų garantas!

Programinę įrangą “Trimble Tekla Structures” jau yra išbandžiusi ne viena statybų kampanija visame pasaulyje. Vienas realiausių pavyzdžių tai “Tokyo Sky Tree” projektas įgyvendintas Tokijuje, Japonijoje. “Tokyo Sky Tree” tai 634 metrų televizijos bokštas, kuris tituluojamas aukščiausiu savarankiškai stovinčiu statiniu pasaulyje, ir yra įvardijamas kaip inžinerijos meno ir japoniškos estetikos sintezė. Projekto sumanytojai nusprendę naudoti trimatį projektavimą, net neabejodami pasirinko programinę įrangą “Trimble Tekla Structures”.


Minėtų komponentų autorius E. Patkočiūnas teigia, jog “Trimble Tekla Structures” komponentai tai trūkumų neturintis produktas, kuris statybų sektorių paverčia pažangia, dar sparčiau besivystančia šaka. “Norėčiau tikėti, jog minėtieji komponentai trūkumų neturi, o privalumų turi daug. Komponentai padeda tiksliai atkartoti HAUS blokelių geometriją, suteikia galimybę pasirinkti norimo tipo blokelį ir bet kuriuo metu koreguoti sienos ilgį ir aukštį. Taip pat tai yra detalus ir spartus projektavimo darbas” – pasakojo komponentų kūrėjas.


Paklaustas ar patartų šiuos komponentus įsigyti ir kitoms įmonėms, specialistas nedvejodamas atsako Taip. “Šis komponentas dar projektavimo stadijoje  leidžia numatyti ir išspręsti statybos problemas bei sukurti kokybiškesnį projektą. Komponentas keleto mygtukų paspaudimu leidžia pasiekti tokį detalumo lygį, kurio iki šiol pasiekti buvo tiesiog neįmanoma arba tai reikalavo milžiniškų laiko sąnaudų” – savo įžvalgomis dalinosi “Synergy Solutions” konstruktorius E. Patkočiūnas.

HAUS blokelių TEKLA STRUCTURES parametrinius komponentus galite atsisiųsti čia

2 komentarai: