2016 m. sausio 4 d., pirmadienis

Iš kokių blokelių statyti namą?


Blokeliai iš kurių statomos (mūrijamos) namų sienos gali būti šių tipų: keraminiai blokeliai, keramzitbetonio blokeliai, akyto betono blokeliai, silikatiniai blokeliai ir medžio cementiniai blokeliai. Trumpai apžvelgsime kiekvieną iš jų.

Keraminiai blokeliai - jie gaminami iš aukščiausios kokybės molio. Pasižymi tiksliais matmenimis, geromis šilumos bei garso izoliacinėmis savybėmis, dideliu tvirtumu bei atsparumu ugniai. Naudojami tiek išorinių, tiek ir vidinių sienų mūrijimui.

Silikatiniai blokeliai - gaminami iš kvarcinio smėlio, kalkių ir vandens. Suformuoti galingais presais, veikiami prisotintų vandens garų, aukšto slėgio ir 200 laipsnių temperatūros, jie visiškai suakmenėja.

Akyto betono (dujų silikato) blokeliai - tai smulkiai sumaltas kvarcinis smėlis surištas rišiklio pagalba, o pačio akyto betono poros sudaromos naudojant suslėgtus garus.

Keramzitbetonio blokeliai (Fibo) - pagaminti vibracinio presavimo būdu iš keramzito, cemento ir vandens. Keramzitas - aukštoje temperatūroje kepto molio granulės, kurios net keturis kartus lengvesnės už gamtoje randamus užpildus ir pasižymi geromis termoizoliacinėmis savybėmis. Cementas - rišančioji medžiaga, nebijanti vandens ir turinti puikų sukibimą su tinku.

Medžio cementiniai blokeliai gaminami iš skaldytos spygliuočių medienos, cemento, vandens ir mineralinių priedų. Mediena sudaro 90%. Tokie blokai yra tvirti, puikiai pritaikyti prie drėgno ir šalto klimato, ilgaamžiai. Sausai dedant juos vieną ant kito ir užpylus betonu, gaunama medžio betono statybų sistema, skirta statyti sieninėms konstrukcijoms.


Kviečiame apsilankyti mūsų naujoje svetainėje svetainėje: http://blokeliai.vbg.lt/lt/

Taip pat kviečiame prisijungti prie mūsų paskyros Facebook: https://www.facebook.com/blokeliai/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą